ua en ru

СБУ заблокувала пенсії і соцвиплати для працівників "Мінфіну ДНР"

СБУ заблокувала пенсії і соцвиплати для працівників "Мінфіну ДНР" Фото: спецоперація Служби безпеки України

Семеро сепаратистських чиновників під виглядом псевдопереселенців встигли отримати з держбюджету України понад 100 тисяч гривень соцвиплат від початку року

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) виявили факти отримання низкою чиновників так званого "Міністерства фінансів ДНР" соціальних і пенсійних виплат з державного бюджету України. Про це сьогодні повідомили у прес-центрі СБУ.

Як встановили правоохоронці, сім посадових осіб зазначеного "відомства" самопроголошеної "Донецької народної республіки" і підзвітного йому "департаменту казначейства ДНР" зареєструвалися на початку року як вимушені переселенці в Донецькій, Дніпропетровській і Запорізькій областях.


"Сепаратистські чиновники, серед яких два керівники регіональних "органів", встигли отримати понад 100 тисяч гривень соцвиплат. Гроші псевдопереселенцям знімали знайомі і кур'єрами переправляли на тимчасово окуповані терористами території", - йдеться в повідомленні спецслужби.

Про виявлені факти СБУ поінформувала Пенсійний фонд України та органи соціального захисту населення, які, своєю чергою, "призупинили соціальні та пенсійні виплати семи чиновникам терористичної організації".

Нагадаємо, раніше представники фейкової "народної республіки" заявляли про плани здійснювати деякі соцвиплати для жителів окупованих територій в американській валюті через "досить об'ємні доларові надходження до бюджету ДНР".