ua en ru

СБУ на хабарі затримала депутата Уманської міськради

СБУ на хабарі затримала депутата Уманської міськради Фото: Служба безпеки України (oda.zt.gov.ua)

Депутат вимагав гроші від підприємців за торгівлю під час Рош Ха-Шана

Служба безпеки України на хабарі затримала депутата Уманської міської ради. Про це йдеться в повідомленні прес-центру СБУ в Facebook.

Повідомляється, що правоохоронці викрили на хабарі одного з депутатів міської ради та його помічника, які вимагали гроші від підприємців за торгівлю під час іудейського свята Рош Ха-Шана.

"Співробітники СБ України задокументували, що чиновник вимагав у власника малого бізнесу триста доларів за "дозвіл" на комерційну діяльність в період масового перебування хасидів-паломників в Умані. За інформацією спецслужби, депутат обклав "даниною" більшість торгових точок, орієнтованих на обслуговування приїжджих", - йдеться в повідомленні.

Оперативники затримали чиновника та його помічника біля центрального стадіону Умані під час одержання всієї суми хабара. Відкрито кримінальну справу.

На Черкащині #СБУ затримала на хабарі депутата уманської міськради Служба безпеки України спільно з уманською місцевою...

Опубліковано Служба безпеки України 21 вересня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що заступницю голови ДФС в Кіровоградській області затримано на хабарі у 80 тисяч гривень. За цю суму чиновниця обіцяла не відображати в акті податкової перевірки виявлені порушення та не нараховувати штрафні санкції.