ua en ru

СБУ викликала Савченко на допит

СБУ викликала Савченко на допит Фото: Надія Савченко (РБК-Україна)

Савченко сьогодні вночі покинула Україну

Депутату Верховної ради України Надію Савченко Служба безпеки України (СБУ) направила виклик на допит у справі проти голови центру "Офіцерський корпус" Володимира Рубана. Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко, передає прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"СБУ направила нардепу Савченко виклик на допит на завтра (13 березня 2018 року, - ред.). Сьогодні о 4:00 ранку вона відбула з території країни для участі у міжнародній конференції, в якій передбачається участь окремих нардепів України", - зазначив Луценко.

Також генпрокурор закликав Савченко прибути до СБУ на допит.

"Хотів би звернутися до нардепа Савченко, - якщо вона і справді така мужня і чесна, як говорить про це, - завтра вона має бути в СБУ", - наголосив Луценко.

Нагадаємо, у Міністерстві внутрішніх справ заявили, що операція щодо викриття глави "Офіцерського корпусу" Володимира Рубана тривала протягом 9 - 10 місяців.

Раніше повідомлялося, що Володимира Рубана затримали 8 березня 2018 року на лінії розмежування під час перевезення великої партії зброї. Його звинувачують у підготовці терактів у центрі Києва, плануванні держперевороту і незаконному поводженні зі зброєю. 9 березня київський суд заарештував Рубана на 60 діб без права внесення застави. Пізніше нардеп Надія Савченко заявила, що готова взяти Рубана на поруки.