ua en ru

Операція щодо викриття Рубана тривала майже рік, - МВС

Операція щодо викриття Рубана тривала майже рік, - МВС Фото: Володимир Рубан (РБК-Україна)

Оголошення підозри Рубану в міністерстві вважають більш ніж обґрунтованим

Операція щодо викриття глави "Офіцерського корпусу" Володимира Рубана тривала протягом 9 - 10 місяців. Про це заявив речник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Це реально хороша, багатомісячна, дев’ять або навіть десять місяців тривала ця спецоперація, оперативна розробка цієї та низки інших осіб Службою безпеки у взаємодії з військовими. Я думаю, що те, що ми побачили, це переконливо, і результат вже є досить гідний", - зазначив він.

Шевченко також вважає оголошення підозри Рубану більш ніж обґрунтованим.

"Для мене є достатнім обсяг інформації, наданий СБУ, щоб вважати більш ніж обґрунтованою підозру Рубану. На цей час мені вважаються досить переконливими ті докази, не всі, а, за моїми оцінками, частина п’ята, від того, що має спецслужба у своєму розпорядженні. Мені вони видаються доволі переконливими", - наголосив речник МВС.

Операцію щодо затримання Рубана він назвав "не випадковою", і справа, на його думку, має судову перспективу.

Нагадаємо, Володимира Рубана затримали 8 березня 2018 року на лінії розмежування під час перевезення великої партії зброї. Його звинувачують у підготовці терактів у центрі Києва, плануванні держперевороту і незаконному поводженні зі зброєю. 9 березня київський суд заарештував Рубана на 60 діб без права внесення застави. Пізніше нардеп Надія Савченко заявила, що готова взяти Рубана на поруки.