ua en ru

СБУ викликала на допит екс-нардепа Колесніченка

СБУ викликала на допит екс-нардепа Колесніченка Фото: Вадим Колесніченко

Вадима Колесніченка підозрюють у сепаратизмі і порушення рівноправності громадян

Служба безпеки України викликала на допит у якості підозрюваного екс-нардепа від Партії регіонів Вадима Колесніченка. Відповідна повістка опублікована на офіційному сайті СБУ.

Виходячи з повістки, Колесніченко викликаний на допит в Головне слідче управління СБУ в Києві 17 і 18 вересня 2015 р. в якості підозрюваного в правопорушеннях за ч. 2 ст. 110 і ч. 3 ст. 161 КК України.

Зазначимо, ст. 110 КК України передбачається відповідальність за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України. Ст. 161 передбачається відповідальність за порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії.

Нагадаємо, в січні 2015 р. СБУ оголосила в розшук екс-нардепів від ПР Левченка і Колесніченка.

Вадим Колесніченко є співавтором скандального законопроекту "Про засади державної мовної політики". В даний час законопроект про скасування закону про мови залишається не підписаним спікером парламенту для подальшої передачі Президенту.

Після анексії Криму в 2014 р. склав повноваження нардепа, отримав громадянство РФ, вступив в російську політичну партію "Родіна".