ua en ru

СБУ: за час АТО з полону бойовиків звільнені 2735 осіб

СБУ: за час АТО з полону бойовиків звільнені 2735 осіб Фото: Юрій Тандіт

В полоні залишаються близько 300 осіб

За час проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі з полону проросійських бойовиків звільнені 2735 осіб. Про це в ефірі ГромадськогоТБ повідомив парламентер центру сприяння звільненню заручників при СБУ Юрій Тандіт.

"Я можу сказати точну цифру, скільки ми вже звільнили. На вчорашній день звільнені 2735 осіб. Це не тільки представники Збройних сил України. Це також представники Національної гвардії, добровольчих батальйонів і цивільні особи", - повідомив Тандіт.

За його словами, точних даних щодо кількості людей, які залишаються в полоні, немає.

"Скільки залишається там - близько 300... На жаль, ми розуміємо, що багатьох з тих людей, які перебували там і тих, кого ми бачили, що їх катували. Ми бачили сліди 30 осіб - тих, хто знаходиться в сусідній державі (Росії - ред.). Але вже два місяці ми не бачимо слідів Миколи Карпюка. Ми припускаємо, де він знаходиться. Це дуже закрита зона, де фактично нічого не ворушиться. І навіть достукатися туди через групу адвокатів або через представників МЗС неможливо зараз", - додав Тандіт.

Крім того, він повідомив, що українські військові продовжують потрапляти в полон через загострення конфлікту в зоні АТО.

Нагадаємо, раніше Ірина Геращенко заявила, що близько 270 українців залишаються в полоні.