ua en ru

СБУ порушила справу проти користувача Facebook за заклики до повалення держвлади

Служба безпеки України (СБУ) порушила справу проти користувача Facebook за заклики до повалення державної влади.

Служба безпеки України (СБУ) порушила справу проти користувача Facebook за заклики до повалення державної влади. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області.

"У ході моніторингу соціальних мереж встановлено, що на публічній сторінці соціальної мережі Facebook одним з користувачів були поширені відкриті звернення, що містять публічні заклики до насильницької зміни або повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, тобто ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 109 КК (публічні заклики до насильницького зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій)", - розповів начальник відділу прокуратури Закарпатської області Олександр Василенко.

За вказаним фактом слідчим відділом Управління СБУ в Закарпатській області розпочато досудове розслідування кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 109 КК України.

Галузевим відділом прокуратури області, в свою чергу, забезпечується прокурорський нагляд за додержанням законів при здійсненні досудового розслідування вказаних кримінальних проваджень. З метою швидкого та повного проведення досудового розслідування та прийняття остаточного процесуального рішення, дано відповідні вказівки та визначені терміни їх виконання.