ua en ru

СБУ порушила справу за фактами розкрадання держкоштів в ДП "Украерорух"

Головне слідче управлінням Служби безпеки України (СБУ) розпочало кримінальне провадженням за фактами розкрадання державних коштів в Державному підприємстві обслуговування повітряного руху України ("Украерорух").

Головне слідче управлінням Служби безпеки України (СБУ) розпочало кримінальне провадженням за фактами розкрадання державних коштів в Державному підприємстві обслуговування повітряного руху України ("Украерорух"). Про це сьогодні під час брифінгу повідомив заступник міністра інфраструктури Петро Пінкас, передає прес-служба міністерства.

Він зауважив, що позапланова перевірка щодо корупційних схем навколо ДП "Украерорух" була ініційована Мінінфраструктури на численні звернення депутатів та правоохоронних органів.

"Перевірка проводиться не лише Мінінфраструктури, а й Головфінінспекцією, СБУ та Генпрокуратурою. За фактами, які вже виявлені під час перевірки, 12 червня цього року Головним слідчим управлінням СБУ розпочато кримінальне провадження щодо розкрадання державних коштів в особливо великих розмірах з ознаками злочинів відповідно до частини 5 ст. 191 Кримінального кодексу України", - зазначив Пінкас.

Заступник міністра наголосив, що відповідно до чинного законодавства при проведенні позапланової перевірки генерального директора "Украероруху" Юрія Чередниченка відсторонено від виконання посадових обов'язків.

"На період перевірки виконуючим обов'язки гендиректора призначено Дмитра Бабейчука. До цього часу він був директором департаменту аеронавігації та зовнішніх зв'язків Державіаслужби", - додав Пінкас.

Зазначимо, раніше СБУ порушила справу проти гендиректора "Украероруху" Юрія Чередниченка за підозрою в державній зраді.