ua en ru

СБУ порушила справи проти співробітників ГУБОЗ через втручання в роботу "Енергоатому"

СБУ порушила справи проти співробітників ГУБОЗ через втручання в роботу "Енергоатому"

Служба безпеки України відкрила кримінальні провадження щодо працівників ГУБОЗ МВС за фактом замаху на диверсію, а також за розголошення державної таємниці. Про це повідомляє прес-служба НАЕК "Енергоатом".

"22 січня 2015 року Головним слідчим управлінням Служби безпеки України зареєстровано в Єдиному реєстрі досудових розслідувань два кримінальні провадження за заявою про злочин ДП НАЕК "Енергоатом": за фактом розголошення державної таємниці і за фактом можливого замаху на диверсію ст. ст. 15, 113, 328 КК України", - йдеться в повідомленні.

Як розповіли в компанії, рішення звернутися до СБУ було прийнято "Енергоатомом" з метою недопущення незаконного витоку інформації з грифом "секретно" під час військової агресії проти України.

"Підставою для звернення до суду стали незаконні дії співробітників ГУБОЗ МВС України, які полягали у безпідставному витребування документів, що стосуються фізичного захисту об'єктів атомної енергетики, в тому числі і з грифом "таємно", - відзначили в прес-службі.

У компанії вважають, що витребування документів з даними грифом має відбуватися за спеціальною процедурою з відповідними дозволами наглядових та регуляторних органів, оскільки в противному випадку їх безпідставна передача третім особам може завдати значної шкоди інтересам держави.

Нагадаємо, в кінці січня СБУ порушила справу за фактом відмивання екс-керівництвом "Енергоатому" 47 млн грн.