ua en ru

СБУ повернула присвоєні РФ акції і стратегічне майно на 2,4 млрд гривень

СБУ повернула присвоєні РФ акції і стратегічне майно на 2,4 млрд гривень Фото: СБУ

СБУ попередила спробу російських компаній вивезти обладнання двох стратегічних підприємств

Служба безпеки України (СБУ) повернула присвоєні Російською Федерацією акції і стратегічне майно на 2,4 млрд гривень. Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

"Протягом року СБ України повернула державі протиправно привласнені російськими підприємцями акції та майно стратегічно важливих об’єктів на суму майже 2,4 мільярда гривень. Попереджено спробу російських компаній вивезти обладнання двох стратегічних підприємств та заволодіти документацією оборонного характеру з обмеженим доступом", - йдеться у повідомленні.


Крім того, зазначається, що СБУ протидіє намаганням російських компаній посилити енергетичну залежність України. Так, зокрема, завдяки втручанню СБУ, в атомній енергетиці було заблоковано укладання невигідних державі угод майже на 100 мільйонів гривень із бізнесом РФ. Крім того, державні підприємства відмовилися від постачання з Росії електротехнічного обладнання та кабельно-провідникової продукції на загальну суму майже 25 мільйонів гривень.

"У травні цього року співробітники спецслужби блокували укладання договору на 63 мільйони гривень з російською компанією, яка виконує оборонні замовлення країни-агресора", - йдеться у повідомленні.

Крім того, СБУ викрила протиправний механізм штучного формування боргів держави через неконтрольоване Україною постачання російського газу на тимчасово окуповані території Донбасу.

Також спецслужба активно протидіє намаганням Росії збільшити, (всупереч існуючим санкціям), присутність у різних сферах української економіки, зокрема в банківському секторі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ за рік ліквідувала 30 ДРГ, підготовлених спецслужбами РФ.