ua en ru

СБУ в Луганській обл. затримала капітана ДСНС України, який коригував вогонь ЛНР

Служба безпеки України затримала в Луганській області капітана Держслужби з надзвичайних ситуацій, який коригував вогонь бойовиків "Луганської народної республіки". Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"Співробітники контррозвідки СБУ затримали "перевертня в погонах" - капітана ДСНС України, який активно сприяв терористичній діяльності т. зв. "ЛНР", був інформатором і корректировщиком артилерійського вогню по Станично-Луганському району", - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що затриманий був завербований терористами і збирав інформацію для одного з розвідувальних підрозділів артилерії бандформувань, яке підпорядковується безпосередньо представникам спецслужб РФ.

У відповідності з посадовими обов'язками він, не викликаючи підозри, пересувався по району, мав доступ до місць дислокації підрозділів ЗС України та Нацгвардії.

"Затриманий зізнався, що в обмін на сприяння діяльності терористичної організації "ЛНР" від імені представників російських спецслужб йому було обіцяно керівну посаду в одній з самопроголошених структур т. н. "ЛНВ", - йдеться в повідомленні.

В рамках кримінального провадження за ст. 258-3 Кримінального кодексу України тривають оперативно-слідчі дії.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала на Донбасі 10 бойовиків ДНР.