ua en ru

СБУ у Хмельницькій обл. зупинила контрабанду запчастин до РСЗВ "Град"

Служба безпеки України у Хмельницькій області викрила та припинила спробу незаконного експорту 45-ти механічних прицілів до реактивних систем залпового вогню БМ-21 "Град".

Служба безпеки України у Хмельницькій області викрила та припинила спробу незаконного експорту 45-ти механічних прицілів до реактивних систем залпового вогню БМ-21 "Град". Про це повідомила прес-служба СБУ.

Як повідомляється, наприкінці серпня у зоні діяльності Хмельницької митниці під час огляду вантажу за участю співробітників СБУ вилучено приціли до "Градів".

"Згідно із супроводжуючими документами вантаж прямував до однієї з європейських країн. Отримувача приладів встановлює слідство", - йдеться у повідомленні.

У СБУ зазначають, що представники одного з суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності м. Києва, без дозволу Державної служби експортного контролю України, намагались перемістити ці прилади, які є товарами військового призначення, через митний кордон України в митному режимі "експорт".

"Столичне підприємство діяло в порушення ст.24 закону України "Про державний контроль за міжнародними передачами товарів військового призначення та подвійного використання" та положення "Про державну службу експертного контролю"., - йдеться у повідомленні.

Слідчими управління СБ України у Хмельницькій області до Єдиного реєстрі досудових розслідувань внесено відомості за фактом вчинення злочину, передбаченого ч.1 ст.333 (порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю) Кримінального кодексу України.