ua en ru

СБУ встановила причетність екс-чиновника часів Януковича до фінансування ДНР

СБУ встановила причетність екс-чиновника часів Януковича до фінансування ДНР Фото: СБУ встановила причетність екс-чиновника часів Януковича до фінансування ДНР

Чиновник обіймав керівну посаду у фіскальній службі і був близьким до Миколи Азарова

Служба безпеки України (СБУ) встановила причетність екс-чиновника часів Януковича до фінансування самопроголошеної "Донецької народної республіки" (ДНР). Про це повідомив голова апарату СБУ Олександр Ткачук під час брифінгу в четвер, 28 квітня, передає кореспондент РБК - Україна.

"В рамках триваючих слідчих дій встановлено, що до каналу фінансування причетний колишній чиновник часів Януковича, він обіймав керівну посаду в фіскальній службі і був близьким до Миколи Азарова, його звуть Віктор Шейбут", - сказав Ткачук.

До того ж, за його словами, до фінансування ДНР причетна також його дочка Катерина Шейбут, яка також є секретарем громадського руху "Донецька республіка".

Ткачук повідомив, що Катерина Шейбут зареєструвала підприємство "Катя+" на території ДНР, де відповідно сплачувала, так звані, податки бойовикам.

"Слідчі дії тривають, але можемо сказати, що виявлено (в ході обшуків, - ред.) готівки на суму близько 1 млн доларів США, 130 тисяч євро, а також близько 1 кг золотих злитків, але головне, що було задокументовано та припинено діяльність каналу фінансування", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що підготовче судове засідання у справі про держзраду екс-президента України Віктора Януковича, призначене на 4 травня 2017 року, суд розгляне повним складом.