ua en ru

СБУ викрила українського оператора зв'язку в пособництві терористам ЛНР

СБУ викрила українського оператора зв'язку в пособництві терористам ЛНР Фото: СБУ звинувачують українського телекомоператора в пособництві терористам (фото прес-служби СБУ)

Силовики встановили, що управління сегментом мережі мобільного оператора ЛНР здійснювалося з техмайданчику українського оператора

Співробітники Служби безпеки України виявили в Києві механізм надання керівниками одного з операторів телекомунікацій каналів зв'язку у користування представникам так званого "Міністерства зв'язку ЛНР". Про це йдеться в повідомленні відомства на офіційному сайті.


"Правоохоронці задокументували передачу приватній особі в безоплатне користування сегмента мережі оператора, яка залишилася на тимчасово окупованій терористами території Луганщини. За "збігом обставин" цей чоловік виявився керівником незаконного оператора стільникового зв'язку терористів "Луганської комунікації (Лугаком)", - наголошується в повідомленні.

Силовики встановили, що управління сегментом мережі здійснювалося з техмайданчику українського оператора.

Під час обшуків в офісах оператора у Києві та Харкові і за місцем проживання топ-менеджерів компанії були виявлені оригінали відповідних договорів з представниками так званої ЛНР.

Крім того, у представників компанії було вилучено 320 тис. доларів, 1 млн гривень і понад 5 кілограмів золота в злитку.

СБУ викрила українського оператора зв'язку в пособництві терористам ЛНР

За фактом виявлених порушень СБУ порушила кримінальну справу. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, СБУ виявила порушників на ринку міжнародної IP-телефонії.