ua en ru

СБУ зібрала майже 400 свідчень збройної агресії російських військ проти України

СБУ зібрала майже 400 свідчень збройної агресії російських військ проти України Фото: бойовик (vk.com/sdd_sevastopol)

Нові отримані докази СБУ оприлюднила в інформаційному бюлетені

Служба безпеки України (СБУ) зібрала 393 свідчення збройної агресії російських військ проти України та знущань над українськими заручниками. Про це сьогодні повідомила прес-служба відомства.

Нові отримані докази СБУ оприлюднила в інформаційному бюлетені, підготованому трьома мовами – українською, англійською та російською.

"Це вже п`яте видання, що підготовлено за результатами опитування співробітниками спецслужби ще сорока трьох українських громадян, які знаходилися у заручниках російських терористичних угруповань", - йдеться у повідомленні.

Один із заручників, який перебував у полоні 23 доби, повідомляє: "У полоні мене неодноразово допитували, причому "слідчий ДНР" постійно наголошував, що розстріляє за будь-якої слушної нагоди. Під час допитів постійно били, наносили удари руками, ногами та кийками. Особисто мені кілька разів наступали на поранену ногу, через що я відчував нестерпний біль".

При цьому чоловік зазначає, що йому жодного разу не надали медичну допомогу.

"СБ України готова надавати всебічну допомогу у дослідженні цих злочинів представникам міжнародних установ, зокрема правозахисним організаціям, передавши їм зібрані матеріали", - зауважив голова СБУ Василь Грицак.

Нагадаємо, вчора, 27 грудня, з в'язниць бойовиків були звільнені 73 українця, які незаконно утримувалися в ОРДЛО.

Літаки зі звільненими заручниками приземлилися в "Борисполі" після півночі. Їх зустрічали з квітами, плакатами і прапорами України.