ua en ru

СБУ розробила механізм для організації гастролів в Україні громадян Росії

СБУ розробила механізм для організації гастролів в Україні громадян Росії Фото: СБУ (oda.zt.gov.ua)

За 30 днів до концерту організатор має надати СБУ відомості про артиста, якщо він є громадянином РФ

Служба безпеки України розробила порядок для організаторів гастрольних заходів в Україні за участі громадян Російської Федерації. Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

Як зазначається, порядок розроблений згідно із законом "Про внесення змін до Закону України "Про гастрольні заходи в Україні" щодо особливостей організації та проведення гастрольних заходів за участі громадян держави-агресора".

Так, якщо учасником гастрольного заходу є громадянин РФ, організатор має не пізніше ніж за 30 днів до дня заходу подати до СБУ запит на отримання інформації про наявність або відсутність законних підстав для недопущення громадянина країни-агресора до участі у зазначеному гастрольному заході.

Зокрема, організатор гастролей має надати СБУ відомості про місце, дату та час їх проведення, а також назву гастрольного заходу. Крім того, мають бути надані П.І.Б., дата народження, сценічний псевдонім громадян, які плануються до участі у гастрольному заході, їх належність до творчих колективів та інша інформація, яка характеризує їх творчу діяльність.

У свою чергу, СБУ протягом 10 днів з моменту одержання запиту розглядає та надає організатору гастрольного заходу відповідь.

Крім того, зазначається, що при укладанні договору з артистом організатор гастролей має врахувати, що законні підстави для недопущення громадянина РФ до України можуть з’явитися після надання СБУ відповіді на запит.

За порушення норм закону організатором гастролей передбачається адміністративно-господарська відповідальність у формі штрафу в розмірі від 50 до 100 мінімальних заробітних плат.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ незабаром опублікує механізм реалізації закону про гастролі в Україні громадян Росії.