ua en ru

СБУ викрила на хабарі головного інспектора митного поста

СБУ викрила на хабарі головного інспектора митного поста Фото: хабар (flickr.com/ssu)

Чиновник вимагав 1050 доларів за проходження багажу через митний контроль

Служба безпеки України (СБУ) викрила на хабарі у 1050 доларів головного інспектора митного поста "Херсон-порт". Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Співробітники СБУ спільно з прокуратурою АР Крим викрили на хабарі головного інспектора митного поста "Херсон-порт". Правоохоронці задокументували, що чиновник вимагав 1050 доларів з українця, який повернувся з-за кордону, за безперешкодне проходження багажу через митний контроль", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, оперативники затримали головного інспектора на робочому місці під час одержання другої частини хабара у розмірі 600 доларів. Під час обшуків за місцем проживання зловмисника співробітники СБУ вилучили 1,1 тис. доларів.

altalt

Фото: СБУ викрила на хабарі інспектора митного поста (ssu.gov.ua)

В рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, головному інспектору оголошено про підозру у скоєнні злочину затриманий згідно ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України.

Триває досудове слідство, яке встановлює можливу причетність до корупційного механізму інших посадових осіб митного поста "Херсон-порт".

СБУ викрила на хабарі головного інспектора митного поста

Фото: СБУ викрила на хабарі інспектора митного поста (ssu.gov.ua)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що правоохоронці викрили чиновника управління Державної служби України з безпеки на транспорті на хабарі.