ua en ru

СБУ викрила на хабарі екс-керівника інспекції Держгеокадастру у Полтавській області

СБУ викрила на хабарі екс-керівника інспекції Держгеокадастру у Полтавській області Фото: затримання хабарника в Полтаві (facebook.com/SecurSerUkraine)

Екс-посадовець вимагав у місцевого жителя понад 750 тис. гривень

Співробітники Служби безпеки України викрили на хабарі колишнього начальника інспекції з контролю за використанням і охороною земель Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області. Про це повідомила прес-служба СБУ у Facebook.

Зазначається, що екс-посадовець вимагав у місцевого жителя понад 750 тисяч гривень за сприяння у безперешкодному продовженні договору оренди земельної ділянки сільськогосподарського призначення загальною площею 88 гектарів.

"За вказану суму ділок обіцяв домовитися з посадовими особами обласного главку Держгеокадастру стосовно позитивного розгляду цього питання", - йдеться у повідомленні.

Оперативники спецслужби затримали зловмисника поблизу одного із ресторанів швидкого харчування Полтави під час одержання всієї суми неправомірної вигоди.

У рамках відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України співробітники СБУ проводять санкціоновані обшуки у фігурантів справи, вирішується питання щодо оголошення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії, зокрема щодо притягнення до відповідальності чиновників Держгеокадастру, причетних до корупційної схеми.

У Полтаві #СБУ викрила на хабарі екс-керівника інспекції Держгеокадастру (ВІДЕО) Співробітники Служби безпеки України в...

Опубліковано Служба безпеки України 23 січня 2018 р.

Нагадаємо, Служба безпеки України припинила діяльність групи компаній із Одеси, які вкрали понад сто мільйонів гривень на будівництві та ремонті автодоріг у різних регіонах України.