ua en ru

Компанії з Одеси привласнили 100 млн гривень на будівництві доріг, - СБУ

Компанії з Одеси привласнили 100 млн гривень на будівництві доріг, - СБУ Фото: ремонт дороги (РБК-Україна)

Під час держзакупівель власники компаній йшли на змову з організаторами для отримання контрактів

Співробітники Служби безпеки України припинили діяльність групи компаній із Одеси, які вкрали понад сто мільйонів гривень на будівництві та ремонті автодоріг у різних регіонах України. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Група компаній з Одеси протягом кількох років отримувала замовлення на будівництво та ремонт автодоріг у різних регіонах України... під час державних закупівель власники та топ-менеджмент компаній йшли на змову з організаторами для отримання контрактів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що підозрювані компанії також застосовували схеми із ухиляння від сплати податків, завищення вартості проведених робіт та використаних матеріалів.

"Рішеннями суду вже доведено ухилення підприємцями від сплати податків у розмірі п’ять мільйонів гривень. За висновками експертів, неякісне виконання підрядниками дорожніх робіт вплинуло на безпеку транспортної інфраструктури країни та призвело до багатомільйонних збитків бюджетів різних рівнів", - повідомили у СБУ.

За матеріалами спецслужби Антимонопольний комітет України наклав на групу компаній штрафні санкції у сумі понад 37 мільйонів гривень та заборонив брати участь у публічних закупівлях терміном на три роки.

Матеріали кримінального провадження наразі перебувають на розгляді суду.

Нагадаємо, у Львові співробітники Служби безпеки України (СБУ) затримали на хабарі посадовців Львівського обласного центру медико-соціальної експертизи.