ua en ru

СБУ викрила на хабарі в 10 тис. доларів суддю та чиновника Подільського суду Києва

СБУ викрила на хабарі в 10 тис. доларів суддю та чиновника Подільського суду Києва Фото: СБУ (facebook.com sbu.odessa)

Перевіряється інформація щодо причетності до злочину ще одного судді Подільського суду

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) викрили на хабарі в 10 тисяч доларів суддю та чиновника апарату Подільського районного суду Києва. Про це повідомляє СБУ.

"Оперативники спецслужби задокументували, що один із суддів спільно з чиновником апарату вимагали десять тисяч доларів США від підприємця за позитивне рішення у судовій справі щодо упущеної матеріальної вигоди", - сказано у повідомленні.

СБУ викрила на хабарі в 10 тис. доларів суддю та чиновника Подільського суду КиєваСБУ викрила на хабарі в 10 тис. доларів суддю та чиновника Подільського суду КиєваСБУ викрила на хабарі в 10 тис. доларів суддю та чиновника Подільського суду Києва

Фото: обшук СБУ

Вказано, що співробітники СБУ із залученням представників НАБУ для дотримання процесуальних норм затримали обох фігурантів на робочих місцях після отримання всієї суми хабара.

"Наразі тривають обшуки за місцями роботи та проживання посадовців. Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України", - повідомили в СБУ.

Крім того, перевіряється інформація щодо причетності до вказаного злочину ще одного судді Подільського суду.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Служба безпеки України (СБУ) проводить слідчі дії у Подільському райсуді столиці. Джерела РБК-Україна повідомляли, що суддя та один із співробітників суду підозрюються в отриманні хабара.