ua en ru

СБУ викрила спецоперацію спецслужб РФ, спрямовану на дискредитацію української журналістики

СБУ викрила спецоперацію спецслужб РФ, спрямовану на дискредитацію української журналістики Фото: СБУ (УНІАН)

Також спецоперація була спрямована на дискредитацію силових структур

Служба безпеки України (СБУ) викрила спецоперацію російських спецслужб, спрямовану на дискредитацію відомства та української журналістики. Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ у Facebook.

"Служба безпеки України викрила чергову спеціальну інформаційну операцію російських спецслужб, що спрямована на дискредитацію української журналістики і силових структур (зокрема СБУ), а також політики керівництва держави у питанні забезпечення свободи слова", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, російські спецслужби цілеспрямовано публікують статті вигаданих авторів з фейковою інформацією начебто з іноземного джерела, які потім поширюються на проросійських інформаційних ресурсах.

"У поле зору оперативників спецслужби потрапив такий собі "журналіст" Юрій Абрамович, який постійно публікується на проросійському інформаційному ресурсі "Антифашист", та його останній "шедевр" "Немецкое ТВ: Принадлежащие олигархам украинские СМИ промывают мозги людей патриотической пропагандой". У статті йдеться про нібито репортаж (насправді відсутній) німецької громадської телерадіокомпанії ARD про методи роботи українських журналістів", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у своїх матеріалах "журналіст" висвітлює "німецьке бачення" ситуації в Україні та світі. Разом з тим, у німецькомовних виданнях його матеріали відсутні.

"Проте його ім’я стоїть під 652-ма антиукраїнськими публікаціями на "Антифашисті". У відкритих джерелах інформацію про особу Юрія Абрамовича не ідентифіковано. Існує ймовірність, що він належить до категорії "фейкових зарубіжних кореспондентів", що використовуються прокремлівськими виданнями для висвітлення міжнародної оцінки щодо подій в Україні та за її межами", - йдеться у повідомленні.

Служба безпеки України викрила чергову спеціальну інформаційну операцію російських спецслужб, що спрямована на дискредит...

Опубліковано Служба безпеки України 18 серпня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ затримала у Харкові ватажка диверсійної групи спецслужб РФ.