ua en ru

СБУ викрила російську компанію на фінансуванні тероризму

СБУ викрила російську компанію на фінансуванні тероризму Фото: Служба безпеки України (oda.zt.gov.ua)

Виробник одягу Gloria Jeans підозрюється у фінансуванні тероризму

Служба безпеки України викрила російського виробника одягу Gloria Jeans на фінансуванні тероризму. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ в Facebook.

За даними слідства, виготовлений на окупованій території Луганської області товар реалізовувався в мережі фірмових магазинів по всій Україні. А компанія платила "податки" самопроголошеній "Луганській народній республіці", які йшли на фінансування незаконних збройних формувань.

Також повідомляється, що СБУ провела низку обшуків в офісах і складських приміщеннях у Київській, Харківській, Одеській, Львівській, Дніпропетровській, Запорізькій та Полтавській областях. В ході слідчих дій виявлено документацію і значну кількість готової до реалізації продукції.

"Аналіз вилучених матеріалів і документів підтверджує факт виробництва продукції саме на виробничих потужностях, розташованих на тимчасово окупованій території Луганської області", - йдеться в повідомленні.

СБУ встановила, що одяг транспортували через неконтрольовану ділянку українського кордону на територію РФ, після чого підробляли документи про виробництво нібито в Росії та інших країнах, на підставі яких ввозили товар в Україну.

#СБУ викрила відомого виробника одягу на фінансуванні тероризму Співробітники Служби безпеки України викрили відомого в...

Опубліковано Служба безпеки України 24 листопад 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ примусово повернула до Росії екс-повпреда глави Чечні Рамзана Кадирова.