ua en ru

СБУ викрила російського командира, який наказував бомбити Дубно

СБУ викрила російського командира, який наказував бомбити Дубно Фото: СБУ викрили ще одного російського командира (ssu.gov.ua)

Служба безпеки ідентифікувала російського командира, який віддав наказ про ракетні обстріли міста Дубно Рівненської області. Йому заочно оголосили підозру.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на СБУ.

Російський командир наказував бомбити критичну інфраструктуру Дубно. Наразі відкрито кримінальну справу за порушення законів та звичаїв війни, а окупанту оголосили підозру.

Тривають комплексні заходи для його притягнення до відповідальності та викриття інших причетних осіб.

Крім того, СБУ викрила у Мукачево на Закарпатті агента російської спецслужби. Він передавав своїм кураторам інформацію для підготовки диверсій та інформаційних операцій, спрямованих на розхитування обстановки у прикордонних районах.

Шпигуну оголосили підозру та обрали запобіжний захід у вигляді арешту.

У Києві затримали організатора каналу нелегального збуту зброї та боєприпасів, який працював під виглядом волонтера. У зловмисника знайшли і вилучили цілий арсенал зброї. Серед них - гарматні снаряди, мінометна міна та ручні гранати РГД-5.

Також у столиці кіберфахівці викрили схему оптового продажу підробленого військового спорядження. СБУ запобігла збуту понад 100 неякісних бронежилетів серед українських військових південного та західного регіонів.