ua en ru

СБУ викрила організатора підривних акцій в Україні, - Грицак

СБУ викрила організатора підривних акцій в Україні, - Грицак Фото: глава СБУ Василь Грицак

Організатором акцій з дестабілізації ситуації в країні є лідер організації "Наждак" Микола Дульський

Голова Служби безпеки України (СБУ) Василь Грицак повідомив про викриття організатора низки акцій з дестабілізації ситуації в Україні, передає "112 Україна".

Так, організатором акцій з дестабілізації ситуації в країні є лідер організації "Наждак" Микола Дульський. На сьогоднішній день він перебуває у Російській Федерації.

За словами Грицака, Дульський має безпосереднє відношення до акцій з перекриття траси у Львівській області, а також до мітингу у Рівному, де звучали заклики до створення "Рівненської народної республіки".

"Не хочу звинуватити усіх представників "Наждаку", які продовжують діяти у Києві. Традиційно спецслужби на сьогодні ворожої для нас країни використовують такий метод, як вербування з числа патріотично налаштованих громадян своїх агентів, інший варіант – введення своїх джерел в патріотичне середовище. Слід зазначити, що спецслужбами РФ проводиться щільний моніторинг наших загальнодержавних і регіональних проблем, які потім використовуються у якості основи для проведення акцій, спрямованих на дестабілізацію ситуації", - повідомив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прокуратура Рівненської області розслідує кримінальну справу, відкриту Службою безпеки України за фактом закликів до створення "Рівненської народної республіки" на акціях 10 травня 2017 року.