ua en ru

СБУ викрила в Одеській області незаконну схему легалізації автомобілів

СБУ викрила в Одеській області незаконну схему легалізації автомобілів Фото: СБУ

Зловмисники ввезли в Україну понад 400 авто

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) викрили в Одеській області незаконну схему легалізації автомобілів. Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

"Співробітники СБУ спільно з прокуратурою за сприяння внутрішньої безпеки державної фінансової служби та прикордонників викрили працівників Одеської митниці на організації "сірої" схеми легалізації автомобілів", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, четверо працівників митниці з лютого 2017 року за попереднім зговором з комерсантами та оцінщиками майна оформлювали імпортні машини за ціною значно меншою від ринкової.

За такою схемою зловмисники ввезли в Україну понад 400 авто. Крім того, зазначається, що від діяльності зловмисників державний бюджет щомісяця втрачав більш ніж 13 млн гривень.

"Під час обшуків у службових приміщеннях митної служби, офісах комерсантів та експертів співробітники СБ України вилучили документи, печатки іноземних та українських підприємств, електронні носії інформації, які свідчать про здійснення оборудки при оформленні іноземних авто", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Херсонській області ДФС ліквідувала центр мінімізації митних платежів з обігом в 1,2 млрд гривень.