ua en ru

У Херсонській області ДФС ліквідувала центр мінімізації митних платежів з обігом в 1,2 млрд гривень

У Херсонській області ДФС ліквідувала центр мінімізації митних платежів з обігом в 1,2 млрд гривень Фото: ДФС

Сума завданих бюджету збитків оцінюється в 500 млн гривень

У Херсонській області співробітники Державної фіскальної служби (ДФС) ліквідували центр мінімізації митних платежів з обігом 1,2 млрд гривень. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ДФС.

"Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Херсонській області спільно із прокуратурою ліквідували центр мінімізації митних платежів, обіг якого протягом 2016-2017 років склав 1,2 млрд гривень. Сума завданих бюджету збитків оцінюється в 500 млн гривень", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, правоохоронці встановили групу осіб, які організували схему ввезення з Європи на територію України бувших у вжитку автомобілів переважно вантажного призначення та запасних частин за значно заниженою вартістю. Зокрема, зловмисники зареєстрували на підставних осіб низку підприємств, як резидентів на території України, так і нерезидентів.

Зловмисники організували незаконне виготовлення контрактів на продаж автотранспорту в адресу підконтрольних підприємств, зареєстрованих на території України. До митниць подавались вантажно-митні декларації на ввезення автомобілів за заниженою вартістю, що призводило до заниження об’єкту оподаткування. В середньому заниження відбувалось на 100% реальної вартості.

Крім того, зловмисники отримували незаконні прибутки від продажу схемного податкового кредиту. Зокрема, за останні 8 місяців вони сформували фіктивного податкового кредиту на суму понад 240 млн гривень.

"Під час 12 обшуків, проведених в житлових та офісних приміщеннях фігурантів провадження на території Волинської, Рівненської та Львівської областей, вилучено та знаходиться під охороною податкової міліції 6 печаток (у т.ч. 1 печатка нерезидента), 10 системних блоків, 4 електронні носії інформації, документацію та чорнові записи", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабінет міністів України затвердив концепцію реформування органів податкової і митної політики.