ua en ru

СБУ викрила чергових "телефонних терористів"

СБУ викрила чергових "телефонних терористів" Фото: телефон (unsplash.com/Quino Al)

Неправдиве повідомлення про замінування карається позбавленням волі на строк від 2 до 6 років

Співробітники Служби безпеки України спільно з поліцією викрили чергових "телефонних терористів" у різних регіонах країни. Про це повідомили в прес-центрі СБУ.

"У Костянтинівці Донецької області правоохоронці затримали місцевого жителя, який у стані алкогольного сп'яніння вигадав історію про "мінування" багатоповерхового житлового будинку", - йдеться у повідомленні.

Крім цього, у Дніпропетровській області встановили особу аноніма, який погрожував мінуванням школи в районному центрі Васильківка.

15 листопада набув чинності вирок Малиновського районного суду міста Одеси стосовно ще одного аноніма, який завідомо неправдиво повідомив про "замінування" торгового центру і житлового будинку у місті. Зловмиснику призначено покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки.

У СБУ нагадують, що хибне повідомлення про мінування будь-яких об’єктів власності карається позбавленням волі на строк від двох до шести років.

Нагадаємо, у середині листопада Нацполіція повідомила про те, що в Україні з початку року надійшло майже 600 дзвінків про "мінування".