ua en ru

СБУ викрила багатомільйонну оборудку з присвоєння грошей держпідприємства

СБУ викрила багатомільйонну оборудку з присвоєння грошей держпідприємства Фото: у ході обшуків вилучена велика сума грошей

Комерційні структури перевірять на причетність до фінансування ДНР

Служба безпеки України викрила багатомільйонну угоду з присвоєння грошей держпідприємства. Про це йдеться в повідомленні прес-центру СБУ.

Повідомляється, що протягом 2015-2016 років ряд компаній, зареєстрованих зловмисниками, вигравали тендери, оголошені державним підприємством на проведення ремонтних і будівельних робіт. Всього з бізнесменами були укладені контракти на 60 млн гривень.


"Співробітники спецслужби з'ясували, що для завищення обсягів та вартості послуг комерсанти укладали фіктивні угоди на виконання субпідрядних послуг з підконтрольними фірмами. За попередніми підрахунками, бізнесмени привласнили не менше 10% від загальної суми контрактів", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що під час обшуків в офісах комерційних структур в Харкові і в Донецькій області СБУ вилучила майже півмільйона гривень, тридцять тисяч доларів США і сімнадцять печаток підприємств, задіяних в угоді. У зловмисників також виявлені документи, видані так званою "податковою" ДНР. СБУ перевіряє інформацію про причетність комерційних структур до фінансування терористів.

Нагадаємо, у Слов'янську за розкрадання газу на 100 млн гривень затриманий високопоставлений чиновник.