ua en ru

СБУ викрила інтернет-провайдерів на маршрутизації трафіку в ОРДЛО

СБУ викрила інтернет-провайдерів на маршрутизації трафіку в ОРДЛО Фото: СБУ (oda.zt.gov.ua)

Правоохоронці провели обшуки в приміщеннях провайдерів у Києві та області, Дніпрі, Одесі й Харкові

Служба безпеки України (СБУ) викрила інтернет-провайдерів на маршрутизації трафіку до так званих Донецької й Луганської "народних республік", анексованого Криму та невизнаного Придністров'я. Про це повідомила прес-служба СБУ в Facebook.

"Оперативники спецслужби встановили, що керівники та менеджмент провайдерів, усвідомлюючи суспільну небезпечність та відвертий антидержавний характер своїх дій, забезпечували транзит трафіку, зокрема на непідконтрольні Україні території Донбасу", - заявили в СБУ.

Технологічно транзит трафіку відбувався через підключення каналів зв’язку з РФ до мереж українських телекомунікаційних вузлів з подальшим направленням його до донецького провайдера, який обслуговував антиукраїнські інформаційні веб-ресурси, зазначили в СБУ.

"Під час проведення санкціонованих обшуків у приміщеннях провайдерів у Києві та області, Дніпрі, Одесі й Харкові правоохоронці вилучили кінцеве комп’ютерне обладнання та документальні матеріали, які підтверджують здійснення протиправної діяльності", - повідомили в прес-службі.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ст. 111 (державна зрада) та ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

#СБУ викрила інтернет-провайдерів на маршрутизації трафіку до «ДНР/ЛНР» Співробітники Служби безпеки України викрили ни...

Опубліковано Служба безпеки України 19 вересня 2017 р.

Нагадаємо, раніше співробітники Служби безпеки України спільно з Національною поліцією за останній тиждень затримали трьох анонімів, які повідомляли про замінування в Києві.