ua en ru

СБУ за тиждень затримала трьох "телефонних терористів"

СБУ за тиждень затримала трьох "телефонних терористів" Фото: СБУ (flickr.com/securityserviceofukraine)

Надходили повідомлення про мінування в Києві "Палацу спорту", будівель Кабміну і НБУ

Співробітники Служби безпеки України спільно з Національною поліцією за останній тиждень затримали трьох анонімів, які повідомляли про замінування в Києві. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Так, у Києві затримали трьох анонімів, які повідомляли про замінування "Палацу спорту", будівель Кабінету міністрів і Національного банку.

У Черкасах правоохоронці встановили "телефонну терористку", яка погрожувала підірвати адміністративну будівлю Кабміну. Свої дії жінка пояснила проблемами з виплатою заробітної плати на підприємстві, де вона працює.

У Києві співробітники спецслужби оперативно затримали приїжджого з Чернігівської області, який повідомив про мінування "Палацу спорту", під час проведення в ньому масового заходу. Відзначено, що чоловік перебував у стані алкогольного сп'яніння і повідомив, що зробив дзвінок від нудьги.

Крім того, з таксофона в центрі столиці анонім повідомив по спецлінії поліції вимога прибуття на Майдан Незалежності декількох патрулів, у разі відмови погрожував підірвати будівлю Нацбанку України. Оперативники спецслужби затримали "телефонного терориста" поблизу автомата, з якого був зроблений дзвінок.

За всіма фактами вирішується питання про порушення кримінальних проваджень за ст. 259 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що співробітники СБУ протягом серпня встановили і затримали трьох "телефонних терористів".