ua en ru

СБУ викрила розкрадання 30 млн гривень в "Укрзалізниці"

СБУ викрила розкрадання 30 млн гривень в "Укрзалізниці" Фото: обшуки в Харківській області

Розкрадання виявили на "Південній залізниці"

Служба безпеки України спільно з поліцією за сприянням керівництва публічного акціонерного товариства "Укрзалізниця" викрила розкрадання 30 млн гривень державних коштів співробітниками підрозділів регіональної філії "Південна залізниця". Про це повідомляє прес-служба СБУ.

За даними спецслужби, посадові особи філії "систематично розкрадали державні кошти, призначені для ремонту вантажних вагонів, а також вузлів і агрегатів рухомого складу".

обшуквилучені гроші
Фото: вилучені гроші

Співробітників "Південної залізниці" підозрюють у використанні протиправних схем протягом декількох років.

Правоохоронці провели 10 листопада десять обшуків за місцями роботи та проживання фігурантів кримінального провадження на території Куп'янського району Харківської області.

"Під час обшуків вилучені документи, що свідчать про здійснення безтоварних операцій, електронні носії з інформацією про залучення до злочинної діяльності фіктивних суб'єктів господарювання, а також отримані злочинним шляхом готівку та цінності у сумі більше одного мільйона гривень", - повідомляють в СБУ.

Відкрито кримінальне провадження за статтею привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

Нагадаємо, 21 жовтня СБУ викрили багатомільйонну корупційну схему в "Укрзалізниці" під час закупівель продукції для потреб підприємства.