ua en ru

СБУ викрила у Харкові факт втручання в автосистему розподілу судових справ

СБУ викрила у Харкові факт втручання в автосистему розподілу судових справ Фото: Служба безпеки України (прес-центр СБУ)

Секретар одного з районних судів Харкова внесла до системи недостовірні дані

Служба безпеки України викрила у Харкові факт втручання в комп’ютерну програму документообігу загальних судів, основним завданням якої є автоматичний, неупереджений розподіл справ між суддями. Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.


"Секретар одного з районних судів Харкова внесла до системи недостовірні дані, віддавши тим самим конкретну судову справу конкретному судді. Для цього вона незаконно виключила з системи інших суддів, внісши дані про нібито перебування одного судді у відпустці, інших - у відрядженні або на лікарняному. Таким чином, комп’ютерна програма здійснила автоматичний розподіл справи фактично між одним суддею і, відповідно, судова справа потрапила до нього на розгляд", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, чиновниці районного суду повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 376-1 (незаконне втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ попередила знищення стратегічного підприємства у Харкові.