ua en ru

СБУ викрила факт розкрадання понад 5 млн грн держкоштів під час ремонту автошляхів в Сумській обл

Співробітники СБУ викрили протиправну діяльність службових осіб чотирьох комерційних структур, які незаконно заволоділи понад 5 млн грн, виділеними на капітальний ремонт автошляхів державного та місцевого значення в Сумській області, повідомляє прес-служба СБУ.

"Встановлено, що впродовж 2010-2012 рр. окремі службові особи кількох комерційних структур - переможців конкурсних торгів, за попередньою змовою вносили до актів виконаних робіт завідомо неправдиві дані про начебто використання під час ремонтних робіт різноманітних механізмів, вантажних бортових автомобілів, праці робітників тощо. У такий протиправний спосіб була штучно завищена фактична вартість виконаних робіт, внаслідок чого державному підприємству Службі автомобільних доріг в Сумській області були завдані збитки на суму понад 5 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Крім того, у ході перевірки зазначених матеріалів співробітники СБУ з'ясували, що документація на участь у конкурсних торгах трьох з чотирьох комерційних структур готувалася однією особою, що є порушенням антимонопольного законодавства України.

За матеріалами СБУ Управлінням МВС України в Сумській області розпочате кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Також за цими матеріалами Територіальним відділенням Антимонопольного комітету України в Сумській області відкрито справи за фактом порушення антимонопольного законодавства.

Читайте також: "Укравтодор" у Херсонській обл. витратить 88,25 млн грн на ремонт автодороги