ua en ru

СБУ викрила чиновників на корупційних закупівлях обладнання в ДНР

СБУ викрила чиновників на корупційних закупівлях обладнання в ДНР Фото: СБУ (УНІАН)

Чиновник закупив у підприємства з так званої ДНР обладнання на майже 25 мільйонів гривень

Служба безпеки України (СБУ) викрила чиновників на корупційних закупівлях обладнання з окупованого Донбасу. Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ у Facebook.

"Співробітники Служби безпеки України викрили посадовців, які за корупційним механізмом закупили на тимчасово окупованих територіях обладнання для державної шахти на Волині", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, один із керівників держпідприємства "Дирекція з будівництва об’єктів" вступив у змову із учасниками торгів на закупівлю обладнання для волинської шахти, сформувавши конкурсні вимоги під конкретного постачальника.

Чиновник, який є уродженцем окупованого Донбасу, закупив у підприємства з так званої ДНР обладнання на майже 25 мільйонів гривень. Крім того, для адаптації обладнання під реальні потреби шахти було додатково витрачено ще 600 тисяч гривень з державного бюджету.

"Керівництво заводу-постачальника, який перереєстрований у Дніпропетровській області, надало завідомо неправдиві відомості щодо відсутності податкової заборгованості перед бюджетом, а власником підприємства є громадянин Росії. Одному з очільників державного підприємства та керівнику конкурсних торгів, у рамках відкритого кримінального провадження, повідомлено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України", - йдеться у повідомленні.

#СБУ викрила посадовців на корупційних закупівлях обладнання з тимчасово окупованих територій для вугільної промисловост...

Опубліковано Служба безпеки України 21 серпня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ перекрила канал постачання з Росії неякісних комплектуючих для протезів бійців АТО.