ua en ru

СБУ викрила банду на розкраданні мільйонів гривень з банківських рахунків українців

СБУ викрила банду на розкраданні мільйонів гривень з банківських рахунків українців Фото з місця подій (ssu.gov.ua)

Служба безпеки України блокувала діяльність угруповання, яке займалося розкраданням грошей з рахунків клієнтів приватних та державних банків. Зловмисникам вдавалося вкрасти 3 мільйони гривень щомісяця.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

За даними слідства, злочинну схему організували троє мешканців Мелітополя. У центрі міста вони обладнали підпільний кол-центр, де працювали 54 оператори.

"Вони, видаючи себе за працівників банків, дзвонили клієнтам фінустанов і шахрайським способом отримували від них інформацію про CVV-код, номер і пін-коди платіжних карток. Після отримання доступу до клієнтських рахунків, зловмисники переводили гроші на підконтрольні банківські рахунки", - йдеться в повідомленні.

Зловмисники використовували незаконну маршрутизацію міжнародного телефонного трафіку для роботи з "клієнтами". За даними спецслужби, учасники угруповання викрадали щомісяця понад 3 мільйони гривень.

Відкрито справу за ч. 1 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) та ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про оголошення про підозру організаторам злочину.

Нагадаємо, раніше СБУ викрила постачання продуктів з Харківської області в ОРДО на мільйони гривень.

Також РБК-Україна писало, що раніше СБУ викрила схему постачання в Росію товарів військового призначення.