ua en ru

СБУ викрила банду, що готувала диверсії на звільнених силами АТО територіях

У Донецькій області Служба безпеки України затримала ватажка диверсантів на прізвисько "Вовк", який збирав дані про позиції сил антитерористичної операції і готував підривні акції на звільненій українськими військовими території.

У Донецькій області Служба безпеки України затримала ватажка диверсантів на прізвисько "Вовк", який збирав дані про позиції сил антитерористичної операції і готував підривні акції на звільненій українськими військовими території. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"Контррозвідка СБУ викрила та припинила протиправну діяльність ватажка диверсійної групи, яка діяла на контрольованої українськими військовими території, громадянина "Д", 1989 р.н., жителя м. Алчевськ Луганської області (позивний "Вовк")", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що "Вовк" був затриманий в ніч з 6 на 7 жовтня під час виконання одного з диверсійних завдань поблизу Донецька.

За інформацією СБУ, вказаний громадянин створив підпільну мережу інформаторів, які збирали відомості про місця дислокації, чисельність особового складу, кількість і види озброєння, а також переміщення по території Донецької області підрозділів і формувань ЗС України, Національної гвардії, добровольчих батальйонів, які задіяні в АТО.

Отримані від інформаторів відомості після систематизації та узагальнення він обумовленим каналом передавав ватажкам банд на прізвисько "Джо" і "Похмурий".

"За словами затриманого, він усвідомлював, що його діяльність призводила до жертв серед військовослужбовців ЗС України, правоохоронців і мирних людей", - повідомляє СБУ.

Нагадаємо, у Херсонській області СБУ припинила вербування до лав ДНР.