ua en ru

У Херсонській обл. СБУ припинила вербування до лав ДНР

Контррозвідка Служби безпеки України не допустила вербування у незаконні воєнізовані угруповання так званої "Донецької народної республіки" жителів Херсонської області для участі їх у бойових діях на стороні терористів.

Контррозвідка Служби безпеки України не допустила вербування у незаконні воєнізовані угруповання так званої "Донецької народної республіки" жителів Херсонської області для участі їх у бойових діях на стороні терористів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"Встановлено, що за завданням громадянина РФ Мажаєва А.І. - ватажка одного з бандформувань на прізвисько "Бабай", місцевий житель, 1984 р.н., проводив агітаційну роботу серед своїх земляків, закликаючи їх найматися в банди терористів. Зловмиснику вдалося сформувати групу з 4 жителів Херсонщини", - повідомляє СБУ.

Група повинна була пройти військову підготовку у створеній російськими спецслужбами тренувальному таборі м. в Сімферополі, після чого поповнити ряди ДНР.

Зловмиснику оголошено офіційне застереження від імені СБУ про неприпустимість протиправної діяльності, яка містить ознаки злочину, передбаченого ст. 258 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, СБУ в Маріуполі СБУ затримала політінформатора ДНР.