ua en ru

СБУ викрила банду фальшивомонетників, вони підробляли валюту і документи

СБУ викрила банду фальшивомонетників, вони підробляли валюту і документи Фото: співробітник СБУ (ssu.gov.ua)
Автор: РБК-Украина

Оперативники Служби безпеки України (СБУ) в Рівненській області розкрили банду фальшивомонетників. В ході обшуків вилучено велику кількість підроблених грошей, печаток, штампів та документів.

Про це повідомили в прес-службі СБУ.

У спецслужбі зазначили, що учасники злочинної групи займалися виготовленням фальшивих євро, підробкою державних документів, включаючи паспорти громадянина України. При цьому якість підробок було високим - їх не могли виявити пристрої для перевірки грошей.

За версією слідства, фальшивомонетники займалися збутом підроблених грошей і документів на території Рівненської та Волинської областей. Зловмисники пропонували фальшиві євро за половину номінальної вартості банкнот. Клієнтів злочинці підшукували через особисті знайомства. Збут здійснювався оптовими партіями - не менше 10 тисяч євро в "одні руки".

За місцем проживання та в автомобілях фігурантів кримінальної справи було проведено дев'ять обшуків, виявлено та вилучено:

  • чисті бланки паспортів громадянина України;
  • дозволу на використання праці іноземців та осіб без громадянства на території України;
  • печатки та штампи державних установ з ознаками підробки;
  • майже 7 кг бурштину-сирцю;
  • велика суму готівки.

Двом затриманим повідомлено про підозру. Суд обрав їм запобіжний захід у вигляді утримання під вартою і цілодобового домашнього арешту.

Фото: спецоперація із затримання фальшивомонетників (ssu.gov.ua)