ua en ru

СБУ викрила агента ФСБ з Ізмаїла

СБУ викрила агента ФСБ з Ізмаїла Фото: СБУ

Громадянина України завербували на заробітках в Майкопі

Служба безпеки України викрила агента Федеральної служби безпеки Росії, жителя Ізмаїла Одеської області. Про це під час брифінгу заявив керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук, передає кореспондент РБК-Україна.

"Нами викрито агента Федеральної служби безпеки Російської Федерації. Це громадянин України, який був завербований ФСБ. Це мешканець міста Ізмаїл", - повідомив Ткачук.

За його словами, зазначеного громадянина з ще п'ятьма іншими українцями завербували в російському Майкопі.

"Вони були затримані російськими правоохоронцями нібито за порушення порядку перебування іноземців на території РФ і були поміщені в слідчий ізолятор. Через деякий час до них прийшли співробітники ФСБ. В першу чергу, їх цікавила інформація військової сфери - розташування, спеціалізація військових частин, чи є у згаданих громадян якісь зв'язки з військовослужбовцями України. Цьому громадянину, який повідомив про факт вербування, вибрали псевдонім, надали канал зв'язку з ФСБ", - зазначив Ткачук.

Також він зазначив, що такі дії кваліфікуються як державна зрада, за яку передбачено покарання від 10 до 15 років ув'язнення.

Нагадаємо, СБУ запобігла теракту біля військової частини в Луганській області.