ua en ru

СБУ викрила 2 нелегальні центри з оформлення подвійного громадянства

СБУ викрила 2 нелегальні центри з оформлення подвійного громадянства Фото: документи для оформлення іноземного громадянства (прес-центр СБУ)

Протиправною схемою скористалися понад 1000 українських громадян

Співробітники Служби безпеки України припинили у двох областях на заході країни діяльність нелегальних центрів, які протиправно оформлювали українцям громадянство інших країн. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Правоохоронці встановили, що ділки забезпечували "клієнтам" оформлення підробленого пакету документів, які дають право претендувати на отримання паспорту громадянина низки країн Євросоюзу. Зловмисники надавали замовникам повний "пакет послуг", у тому числі підбирали двійників зі знанням іноземної мови для відвідування закордонних дипломатичних установ", - йдеться в повідомленні.

За даними спецслужби, протиправною схемою скористалися понад 1000 українських громадян, вартість комплекту підроблених документів складала до 8 тис. євро.

Зазначено, що під час санкціонованих обшуків в офісах та за місцями проживання зловмисників оперативники СБУ вилучили майже 100 пакетів документів для оформлення іноземного громадянства. Зокрема правоохоронці виявили фальшиві печатки органів влади СРСР та України, паспорти громадян інших країн, незаповнені бланки свідоцтв про одруження та укладання шлюбу.

СБУ викрила 2 нелегальні центри з оформлення подвійного громадянстваСБУ викрила 2 нелегальні центри з оформлення подвійного громадянстваСБУ викрила 2 нелегальні центри з оформлення подвійного громадянства

Фото: центр з оформлення подвійного громадянства (прес-центр СБУ)

За цим фактом відкрито кримінальні провадження за ст. 358 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Австралії звільнили віце-прем'єр-міністра і ще трьох політиків через подвійне громадянство.