ua en ru

СБУ розслідує можливу роботу в Криму DHL Express, Adidas і Puma

СБУ розслідує можливу роботу в Криму DHL Express, Adidas і Puma Фото: Крим (wikimapia)

Деталі досудового слідства не розголошуються згідно зі статтею 222 КК України

Головне управління Служби безпеки України в Автономній Республіці Крим проводить слідчі дії у кримінальній справі про можливу роботу німецьких компаній DHL Express, Adidas і Puma на анексованому Росією півострові. Про це йдеться у відповіді СБУ на запит "Крим.Реалії".

"Повідомляємо, що відомості Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України про можливе здійснення господарської діяльності з продажу товарів на ТОТ АР Крим німецькими компаніями DHL Express, Adidas, Puma долучені до матеріалів кримінального провадження", - йдеться у відповіді ГУ СБУ.

Також зазначається, що зараз слідчий відділ Головного управління СБУ в АР Крим проводить досудове розслідування, однак його деталі не розголошуються в зв'язку зі статтею 222 Кримінального кодексу України.

СБУ розслідує можливу роботу в Криму DHL Express, Adidas і Puma

Фото: відповідь СБУ на запит щодо роботи німецьких компаній в Криму

Нагадаємо, у грудні 2017 року в Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України заявили, що в окупованому Криму зафіксована незаконна діяльність низки міжнародних компаній, а саме - німецьких DHL Express, Adidas і Puma AG SE.

При цьому в Adidas заперечують, що їхні рітейлери працюють в анексованому Росією Криму і заявили, що дотримуються законодавства.