ua en ru

В окупованому Криму зафіксували незаконну діяльність іноземних компаній

В окупованому Криму зафіксували незаконну діяльність іноземних компаній Фото: Крим (wikimapia)

Німецькі компанії DHL, Adidas і Puma працювали в Криму, незважаючи на санкції ЄС проти Росії

В окупованому Криму зафіксовано незаконну діяльність ряду міжнародних компаній. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України.

Повідомляється, що в ході моніторингу дотримання правового режиму в Криму виявлено факти незаконної діяльності німецьких компаній DHL Express, Adidas AG і Puma SE. Їхня робота на півострові суперечить політиці невизнання анексії, закріпленій резолюцією Генеральної асамблеї ООН щодо територіальної цілісності України, а також санкціям Європейського союзу проти Росії.

Зокрема, на російському сайті компанії DHL Express були вказані адреси офіційних представництв в Сімферополі, Севастополі та Керчі. Станом на 10 листопада інформацію видалили з сайту. На сайті компанії Adidas AG вказано адреси офіційних магазинів у Сімферополі, Севастополі, Ялті; на сайті компанії Puma SE - в Сімферополі.

У зв'язку з цим МінАТО звернулося до відповідних органів влади щодо необхідності вжиття заходів, спрямованих на захист державного суверенітету, безпеки, територіальної цілісності та національних інтересів України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що відомий спортивний бренд "записав" Крим до складу Росії. Зокрема, на сайті Adidas були розміщені адреси у декількох містах Криму з позначкою "Російська Федерація".