ua en ru

СБУ розслідує понад 1 тис. кримінальних проваджень за фактами сепаратизму

Служба безпеки України розслідує понад 1 тис. кримінальних проваджень за фактами посягань на територіальну цілісність України, тероризму, повалення конституційного ладу, державної зради.

Служба безпеки України розслідує понад 1 тис. кримінальних проваджень за фактами посягань на територіальну цілісність України, тероризму, повалення конституційного ладу, державної зради. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"Служба безпеки розслідує понад 1000 кримінальних проваджень за фактами посягань на територіальну цілісність і недоторканність України, дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади, тероризму, масових заворушень, диверсій, шпигунства і державної зради", - йдеться в повідомленні.

При цьому слідчі органи СБУ вже направили в суд 49 обвинувальних актів стосовно 52 осіб. На даний момент 10 винних у вчиненні злочинів засуджено до різних термінів позбавлення волі.

Нагадаємо, Верховна Рада України ухвалила Закон "Про внесення змін до Кримінального кодексу України", згідно з якими посилено кримінальну відповідальність за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ст.110), державну зраду (ст. 111), диверсію (ст. 113), шпигунство (ст.114).