ua en ru

СБУ розслідує низку справ проти Пшонки за підозрою у зловживаннях з нерухомістю в Києві

Служба безпеки України (СБУ) розслідує низку справ проти екс-генпрокурора України Віктора Пшонки за підозрою у зловживаннях з нерухомістю в Києві.

Служба безпеки України (СБУ) розслідує низку справ проти екс-генпрокурора України Віктора Пшонки за підозрою у зловживаннях з нерухомістю в Києві. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Зокрема, 20 серпня поточного року за матеріалами СБУ Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом зловживання владою та службовим становищем (ч.2 ст. 364 Кримінального кодексу України) колишнім генпрокурором України Віктором Пшонкою. Як зазначається, за попередньою змовою зі своїм сином Артемом Пшонкою та іншими посадовими особами органів прокуратури екс-генпрокурор організував прикриття від контролюючих та правоохоронних органів незаконного будівництва групою компаній "УКОГРУП" житлових і нежитлових об'єктів в Києві.

Крім цього, у кримінальному провадженні за ч. 5 ст.191 Кримінального кодексу України від 25 липня формується доказова база про причетність Артема Пшонки до незаконного відчуження службовими особами ПАТ "Київпроект" частини нежитлових приміщень цілісного майнового комплексу за заниженою вартістю, що призвело до нанесення збитків державі на суму 22,5 млн грн.

Також СБУ відкрила кримінальне провадження від 14 квітня поточного року за ч.2 ст. 364 Кримінального кодексу України щодо виявленого протиправного механізму реєстрації дозвільних документів у сфері будівництва через мережу Бек-офісів, який ввели в 2013 р. колишній голова Державної архітектурно-будівельної інспекції України Олександр Рибак і начальник інспекції в Києві Сергій Кучер з метою отримання незаконної вигоди в сумі понад 50 млн дол.

Нагадаємо, раніше ГПУ почала розслідування будівництва моста для Віктора Пшонки у населеному пункті Бар Київської області.