ua en ru

СБУ розслідує поставки продукції ОГХК в окупований Крим

СБУ розслідує поставки продукції ОГХК в окупований Крим Фото: СБУ (РБК-Україна)
Автор: РБК-Украина

Служба безпеки України розслідує можливі поставки титанового сировини виробництва Об'єднаної гірничо-хімічної компанії в окупований Крим.

Про це повідомили в СБУ у відповідь на запит "Главкому".

"Викладені вами обставини розслідуються слідчими органів безпеки в рамках кримінального провадження від 06.07.2020", - йдеться у відповіді СБУ.

Служба безпеки не розкриває деталей розслідування, посилаючись на статтю 222 Кримінального Кодексу "Недопустимість розголошення відомостей досудового розслідування".

Відповідь СБУ на запит журналістів

Як пише "Главком", згідно з даними системи спостереження за суднами АІС, ОГХК відновило постачання ільменіту в окупований Крим за контрактом з Belanto. За інформацією ЗМІ, за дотриманням умов контракту і відправку вантажу відповідає заступник голови правління Тетяна Гогенко.

Своєю чергою, в ОГХК заперечують цю інформацію. У державній компанії пояснили, що збувають свою продукцію в Україну, а "подальша логістичний ланцюжок переходить під безпосередню відповідальність покупця".

Раніше РБК-Україна також писало, що Фонд держмайна України, в управлінні якого перебуває АТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія", вважає безпідставними звинувачення ОГХК у поставках продукції на територію окупованої Криму. У ФДМУ вказують на спроби зірвати процедуру приватизації підприємства.