ua en ru

СБУ порушила справу за фактом державної зради трьох депутатів анексованого Криму

СБУ порушила справу за фактом державної зради трьох депутатів анексованого Криму Фото: міська рада Севастополя (wikimedia.orgInvestigatio)

Депутати також голосували за створення так званої "Республіки Крим" і її приєднання до Російської Федерації

Головне управління Служби безпеки України (СБУ) розпочало спеціальне досудове розслідування стосовно ще трьох депутатів Севастопольської міської ради в анексованому Росією Криму. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Правоохоронці встановили, що депутати 6 скликання, обрані на чергових виборах депутатів Севастопольської міськради у 2010 році, свідомо порушили Конституцію та інше українське законодавство", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що депутати міськради усвідомлювали, що Севастополь є невід’ємною частиною України, але проголосували за його "незалежність" та перейменування міської ради у "Законодательное собрание города Севастополя". Крім того, вони також голосували за створення так званої "Республіки Крим" та її приєднання до Російської Федерації (РФ).

Спеціальне досудове розслідування порушено за фактом державної зради (ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України), санкція правопорушення передбачає позбавлення волі на строк до 15 років.

Загалом за підозрою у вчиненні державної зради протягом 2017 року СБУ розпочала спеціальні досудові розслідування щодо 11 депутатів Севастопольської міської ради.

Нагадаємо, наприкінці вересня Генеральна прокуратура РФ передала українській стороні докази державної зради 229 кримських прокурорів.