ua en ru

В СБУ розповіли деталі затримання бізнесмена Нагорного

В СБУ розповіли деталі затримання бізнесмена Нагорного Фото: Тимофій Нагорний (facebook.com timofejn)

Районний суд Києва обрав Нагорному запобіжний захід у вигляді утримання під вартою і встановив заставу 528 600 гривень

У Службі безпеки України (СБУ) повідомляють, що у рамках розпочатого кримінального провадження за ознаками державної зради та шахрайства був затриманий громадянин України Нагорний Тимофій. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на Facebook-сторінку речниці СБУ Олени Гітлянської.

"Слідчий відділ Головного управління СБУ у Києві та області здійснює досудове слідство у кримінальному провадженні за ознаками державної зради та шахрайства, тобто злочинів передбачених ст. 111 та 190 Кримінального кодексу України. У межах цього кримінального провадження другого жовтня правоохоронці затримали Тимофія Нагорного у Києві після встановлення обставин вчинення злочину", - йдеться у повідомленні.

В СБУ розповіли деталі затримання бізнесмена Нагорного

Як зазначається, наразі столичною прокуратурою подано апеляційну скаргу до Київського апеляційного суду щодо обрання запобіжного заходу у зв’язку із визначенням судом суми застави разом із запобіжним заходом у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, відповідно до документу, 4 жовтня Печерський районний суд Києва обрав Нагорному запобіжний захід у вигляді утримання під вартою і встановив заставу 528 600 гривень.

Як писало РБК-Україна, прокурор у справі колишнього перекладача прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана Станіслава Єжова заявив у суді, що обвинувачений має родинні стосунки в Росії, а також, що Єжова вербували в Санкт-Петербурзі.