ua en ru

СБУ розкрила фінансові махінації адміністрації Одеського медуніверситету

СБУ розкрила фінансові махінації адміністрації Одеського медуніверситету Фото: гривні

Щомісяця з трьох клінік на рахунок фонду Медуніверситету надходило майже півмільйона гривень

Керівництво Одеського національного медичного університету спільно з Інститутом стоматології НАНУ створило в жовтні минулого року благодійний фонд, через який налагодив схему отримання готівкових грошей з лікарів університетських клінік. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Зловмисники встановили конкретні плани щомісячній здачі грошей з кожного стоматологічного крісла (13 тис грн) і технічного працівника (6,5 тис. грн). Щомісяця з трьох клінік Медуніверситету на рахунок фонду протиправно надходило майже півмільйона гривень", - йдеться в повідомленні.

В рамках відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України правоохоронці провели слідчі дії в адмінбудинках медуніверситету та інституту стоматології.

Правоохоронці вилучили бухгалтерську документацію, печатки фонду, 105 тисяч гривень і 1350 доларів США. Гроші були розкладені в окремі пакети із зазначенням місяця отримання.

В даний час тривають обшуки за місцем проживання керівників клінік та інші невідкладні слідчі дії.

Нагадаємо, 3 лютого СБУ спільно з прокуратурою затримала на хабарі заступника начальника відділу управління захисту економіки поліції Полтавської області та посередник.