ua en ru

СБУ в пункті пропуску затримала "депутата ЛНР"

СБУ в пункті пропуску затримала "депутата ЛНР" Ілюстративне фото (flickr.com-ssu)

"Депутат" планував прибути на підконтрольну українській владі територію для отримання пенсії

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) затримали в Луганській області "депутата" терористичної організації "Луганська народна республіка" ("ЛНР"). Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Правоохоронці встановили, що в 2014 році житель Хрустального Луганської області приєднався до терористів, де його "обрали депутатом так званої "народної ради". Оперативники спецслужби задокументували, що зловмисник підтримував збройну агресію РФ проти України і сприяв терористичній діяльності незаконних збройних формувань, зокрема брав участь у фінансуванні деяких угруповань", - йдеться в повідомленні.

Так, за інформацією СБУ, представник "органів влади" планував прибути на підконтрольну українській владі територію для отримання пенсії від України. Співробітники СБУ затримали зловмисника на одному з пунктів пропуску при перетині лінії розмежування. Затриманому повідомлено про підозру у вчиненні злочину і обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

В рамках відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 109, ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.

Співробітники #СБУ, залучені до операції об'єднання єднаних сил, затримали у Луганській області депутата терористичної...

Опубліковано Служба безпеки України 11 травня 2018 р.

Нагадаємо, в березні співробітники СБУ в Луганській області затримали бойовика одного з незаконних збройних формувань терористичної організації "ЛНР".