ua en ru

СБУ проводить слідчі дії на "Мотор Січі"

СБУ проводить слідчі дії на "Мотор Січі" Фото: "Мотор Січ" (УНІАН)

У СБУ заявили, що подробиці щодо слідчих дій на "Мотор Січі" з'являться згодом

Співробітники служби безпеки України (СБУ) проводять слідчі дії на підприємстві "Мотор Січ" у Запоріжжі. Про це у коментарі РБК-Україна повідомила прес-секретар СБУ Олена Гітлянська.

"Мені відомо лише, що відбуваються якісь слідчі дії (на "Мотор Січі", - ред.), проте, що там щось відбувається у мене немає ніякої інформації. Деталі з'являться згодом", - повідомила Гітлянська.

Зазначимо, за повідомленням місцевого видання Depo.Запоріжжя, слідчі дії СБУ можуть бути пов'язані з кримінальним провадженням щодо продажу акцій підприємства іноземним компаніям, яке було порушено минулого року.

Крім того, видання повідомляє, що у регіональному управління СБУ повідомили, що слідчі дії проводить центральний апарат служби.

Нагадаємо, раніше в матеріалі РБК-Україна повідомлялося, що Служба безпеки України не допустила продаж контрольного пакета акцій запорізького підприємства "Мотор Січ" в Китай. Так, слідчі СБУ через суд домоглися арешту близько 56% акцій компанії.

Як повідомлялося, за інформацією СБУ, у 2016 році нардеп В'ячеслав Богуслаєв в змові з громадянином Китаю, продав свої акції на користь довірених осіб цього китайського громадянина та афілійованих з ним компаній. За вказаним фактом було порушено кримінальну справу за статтями 14 і 113 Кримінального кодексу, а саме - "підготовка до злочину" та "диверсія". Як повідомлялося у матеріалі РБК-Україна, підсумком даного розслідування може стати перехід контролю над "Мотор Січ" до держави.